vrijdag 12 augustus 2011

Dag 9: Take nothing but mangroves, part 2

Vandaag hebben we de tweede dag mangroves aangeplant. De groep die gisteren niets gedaan had, werd verdeeld over de andere twee groepen. Na een hele tijd gewacht te hebben (tot het water was gezakt) konden we in de namiddag (jaja…het Afrikaanse ritme: we geraken er aan gewoon) aan beginnen. Het team dat het verste moest (vanaf nu sowieso team travak), mocht de hele namiddag genieten van het gebrul van een Senegalees gemeenteraadslid, die het leuk vond vooral te roepen en delegeren (in een onverstaanbaar Frans), maar zelf geen enkele propagule (dat is een mangrovekiem) in de grond stak. ‘Attendez!’, ‘Plantez!’, ‘Dancez’! Ellen, Gwenny, Caroline, David, Dorien en Veerle waren tegen half 4 klaar om de man te lynchen in de moddervelden, maar we hebben ons nog kunnen beheersen. Bij de andere groep ging het beter vooruit. Op het einde van de dag waren er twee velden volledig klaar. Puffen, zweten, modder overal en een zere rug, maar het is gelukt! Morgen wordt het derde veld gedaan (waar de eerste dag het water niet gezakt was).
’s Middags konden we genieten van een heerlijke lunch: fataja. Dat is een soort deeg gebakken in olie tot een broodje, dat je dan vult met gehakt, saus en frietjes. Cassé van het door de modderen ploederen en de warmte, hebben we in de namiddag nog wat gechilled in ons campement, chez Vivi et David.

’s Avonds besloten we het nachtelijke leven in Sokone een beetje verder te ontdekken, dus trokken we de hoofdstraat in op zoek naar een tof cafeetje. Eens gevonden hebben we ons tegoed gedaan aan Flags (het plaatselijke bier) en een midnightsnackpizzake. Njammie! De goeie avondwandeling heeft goed gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten