maandag 8 augustus 2011

Dag 8: Take nothing but mangroves

Salé Malekoum. (Begroeting van hier)

We zijn al in de tweede week. Amai, de tijd vliegt hier. Zoals jullie wel weten, is het hier nu het regenseizoen. Af en toe regent het hier dus een heel goed. Maar vandaag regent het ongeveer al een hele dag. Het blijft hier wel warm.



Gelukkig was het deze voormiddag droog gebleven. We zijn gestart in drie groepen met het aanplanten van de mangroves. Twee groepen hebben flink gewerkt. We moesten wel lang wachten op eb. Bij één groep is het water nooit gezakt: het bleef hoog. Ze hebben dus gewacht voor niets.

Er werken ook mensen mee die de Ramadam doen. Deze mensen mogen overdag niet eten of niet drinken. Echt zot, wij waren al kapot in de hitte. Dit heeft ook een invloed op het leven op straat. De inwoners houden zich rustiger.

Vandaag zijn enkele meisjes stoffen gaan kopen op de markt en hun maten laten nemen om echte afrikaanse kleedjes te maken. Zeer leuk. De andere meisjes volgen later deze week.

Ook zijn we op bezoek geweest in het gemeentehuis en hebben we de burgemeester en de schepenen persoonlijk ontmoet. We zijn nu ook op de hoogte van de projecten die er zijn tussen Zemst en Sokone.

Nu gaan we eten. :)

Smakelijk.


2 opmerkingen:

  1. Klinkt als een super avontuur! geniet ervan! Veel vis eten is goed voor de brains zeggen ze. Greetz, Bart

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo, het is elke dag weer uitkijken naar jullie belevenissen, we voelen de couleur locale in alles wat geschreven wordt en zijn blij met de ervaringen die jullie meemaken. Geniet nog van elke dag hé want ja de tijd lijkt wel te vliegen.

    Mieke en Mark

    BeantwoordenVerwijderen