maandag 8 augustus 2011

Dag 8: Take nothing but mangroves

Salé Malekoum. (Begroeting van hier)

We zijn al in de tweede week. Amai, de tijd vliegt hier. Zoals jullie wel weten, is het hier nu het regenseizoen. Af en toe regent het hier dus een heel goed. Maar vandaag regent het ongeveer al een hele dag. Het blijft hier wel warm.



Gelukkig was het deze voormiddag droog gebleven. We zijn gestart in drie groepen met het aanplanten van de mangroves. Twee groepen hebben flink gewerkt. We moesten wel lang wachten op eb. Bij één groep is het water nooit gezakt: het bleef hoog. Ze hebben dus gewacht voor niets.

Er werken ook mensen mee die de Ramadam doen. Deze mensen mogen overdag niet eten of niet drinken. Echt zot, wij waren al kapot in de hitte. Dit heeft ook een invloed op het leven op straat. De inwoners houden zich rustiger.

Vandaag zijn enkele meisjes stoffen gaan kopen op de markt en hun maten laten nemen om echte afrikaanse kleedjes te maken. Zeer leuk. De andere meisjes volgen later deze week.

Ook zijn we op bezoek geweest in het gemeentehuis en hebben we de burgemeester en de schepenen persoonlijk ontmoet. We zijn nu ook op de hoogte van de projecten die er zijn tussen Zemst en Sokone.

Nu gaan we eten. :)

Smakelijk.


Dag 7: Take nothing but relax

Vandaag stond onze 2de dag tourisme op het programma. We trokken met paard en kar richting Mbadoth. Na een nog wel vrij aangename tocht van 7,5km kwamen we aan bij een leuk strandje waar we ons met zijn allen installeerden in een strandhuis.


Sommige doken direct het water in, speelde wat frisbee of speelde een beetje djembee. Er was een plaatselijk groepje muzikanten met ons meegekomen, waardoor we voorzien werden van heerlijke ritmes en drums. Na enige tijd werd er zelf een mengpaneel en boxen boven gehaald. Het werd dus een echt Afrikaans feestje! We lieten ons niet kennen en probeerden zo goed als mogelijk onze Afrikaanse moves te tonen.

Zoals je kan lezen, hebben we een echte relax dag achter de rug. En we hebben ervan genoten. Tegen het einde van de namiddag werd er nog een snackje klaargemaakt, gegrilde vis met ajuin.

Met paard en kar reden we terug naar Sokone en Suzanne & Matthias entertainden enkele plaatselijke kindjes met ‘Le jeux de boulles’. Dat bleek net iets vermoeiender dan verwacht.
Na wederom een lekkere maaltijd gingen we een rustige avond tegemoet. En maar best ook want vanaf morgen komt het zware werk eraan in de mangroves.