donderdag 4 augustus 2011

Dag 3: Take nothing but Ataja

De les was interessant, maar onze leraar sprak niet zo goed Frans. Met de nodige visuele ondersteuning van een andere man, verstond wel iedereen wat er moet gebeuren. Het komt er op neer dat je de plantjes recht moet zetten en tot 1/3 in de grond moet planten.  Volgende week zullen we beginnen met het echte werk.

Nadien hebben sommigen gezwommen in de rivier. Tezamen met de kinderen. Heel leuk & grappig. Anderen hebben even uitgerust om te bekomen van de eerste drukke dagen.

In de late namiddag zouden we rondgeleid worden in Sokone door de plaatselijke jeugd (lees: jongens van rond de 30 jaar). Leuke gasten! Door de regen werd ons programma gewijzigd en hebben ze ons getoond op welke manier ze thee drinken. Ataja is de naam van de thee die ze hier drinken. Volgens de traditie zijn er drie rondes. In het begin is de thee zeer straf, maar nadien vermindert de sterkte. Wel lekker!



’S Avonds hebben we iets gedronken met de jongeren. Sommige zijn nog een stap in de wereld gaan zetten (lees: naar de overkant gevaren met een boot om daar terecht te komen op een feestje).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten